karilaurila

Yhteiskuntamme ei kestä ilman pakkotyötä?

Kokoomuksen Juhana Vartiainen oli twiitannut: "Raha ei riitä, jos työstä tehdään vapaaehtoista"

Voi, voi Juhana.

Entiseltä demarilta on nyt unohtunut mm. perustuslain 18 §, jonka mukaan jokaisella on oikeus lain mukaan hankkia toimeentulonsa v a l i t s e m a l l a a n työllä, ammatilla tai elinkeinolla. Julkisen vallan on huolehdittava työvoiman suojelusta. ja 19 §, jonka mukaan jokaisella, joka ei kykene hankkimaan ihmisarvoisen elämän edellyttämää turvaa, on oikeus välttämättömään toimeentuloon ja huolenpitoon.

Pakollisen työn on Suomi taas valtiosopimuksissa määritellyt orjuudeksi.

Demarius näkyy siinä, ettei Juhana näytä ymmärtävän kyseessä olevan markkinat. Jos yrittäjä ei saa myytyä palveluitaan tai tuotteitaan siten että viivan allekin jää jotain, hänen on korotettava hintojaan, karsittava kulujaan tai lopetettava. Sama pätee työpanostaan markkinoivaan. Ellei asumis- ja muiden pakollisten kulujen jälkeen viivan alle jää mitään, maksettu hinta työpanoksesta on liian pieni. Monenkaan kun ei ole enää mahdollista karsia mistään pakollisesta.

Tutkijatkin olivat vasta huomauttaneet siitä, että osa työvoimapulasta johtuu huonoista työehdoista. (Talouselämä 14.12.2018)

https://www.talouselama.fi/uutiset/tutkijat-kolmikannan-kriisi-on-puppua...?

Meillä on edelleen yli puoli miljoonaa työtä vailla tai vajaatyöllistettynä olevaa suomalaista. En usko, että markkinataloudessa voi syntyä työvoimapulaa. Vika on jossain muualla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Sinähän saat uskoa mitä haluat mutta päätellen siitä että sait murjaistua noin pitkän kirjoituksen niin ymmärsit kyllä mitä Vartiainen tarkoitti mutta halusit sitä väännellä siten että se enemmän vastaa omia ajatuksiasi.
Totuushan se kuitenkin on että jos kukaan ei halua työtä tehdä niin verotulot vähenee oleellisesti eikä sosiaaliturvaa kyetä enää ylläpitämään. Nälkä on se orjuuttaja joka pakottaa työtä tekemään.

Käyttäjän karilaurila kuva
Kari Laurila

Kuntaliitto on teettänyt työkykymittareihin perustuvan selvityksen tuosta väittämästäsi työhaluttomuudesta ja todennut sen olevan pelkkä myytti.

"...Kahdeksalla kymmenestä kuntien työllisyyspalvelujen asiakkaista on korkea motivaatio työllistyä, käy ilmi Kuntaliiton toimintakykymittarin tiedoista. Vain 15 prosenttia vastanneista ei ollut valmiita palkkatyöhön, kouluttautumaan uuteen ammattiin tai ryhtymään yrittäjäksi..."

Kyse on siis paremminkin siitä, ettei työpaikkoja ole täytettäviksi. Ja jos ei ole ostovoimaa, ei pian ole töitä sillä kauppiaallakaan. Hänkin kun tarvitsee asiakkaansa. Talous toimii niin.

https://kuntalehti.fi/uutiset/talous/tyohalut-eiva...

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Ei työstä makseta veroja vaan palkasta. Ei työllä torjuta nälkää vaan ostovoimalla mikä saadaan palkasta. Orjatyöstä ei makseta palkkaa, ainakaan säällistä.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

".Kahdeksalla kymmenestä kuntien työllisyyspalvelujen asiakkaista on korkea motivaatio työllistyä, käy ilmi Kuntaliiton toimintakykymittarin tiedoista."
Ninkuma sanoin niin nälkä orjuuttaa mutta jos rahaa(leipää) tulisi samaan malliin ilman työntekoa niin monikohan olisi työstä kiinnostunut. Mukavampiakin askareita on helppo keksiä. Tätä kokeiltiin laboratorio-olosuhteissa noin 70 vuotta ja todettiin ettei se pelaa, ihminen on syntymälaiska jos mikään(nälkä) ei pakota.

Käyttäjän karilaurila kuva
Kari Laurila

Missään ei kukaan koskaan ole ehdottanut, että rahaa tulisi samaan malliin kuin ilman työntekoa. Keskustelussa on puhuttu perustulomallista (puheenvuoroista päätellen osa poliitikoista ei ole edes ymmärtänyt koko perustulomallia), jonka tarkoituksena on helpottaa byrokratiaa ja sitä kautta myös epätyypillisen työn tekemistä.

Savupiipputeollisuus ja perinteiset työsuhteet kun alkavat olla niin menneen talven lumia.

Lisäksi Vartiainen vaikuttaa tahallaan sekoittavan makro- ja mikrotalouden. Ei hän noin tyhmä ole.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

No mikä siinä pakkotyössä ei sinulle sopinut. Sinähän juuri kerrot miten leivän eteen on pakko tehdä työtä. Jos sosialiturva ei riitä sen lisäksi on pakko tehdä työtä tai keksiä muita ansaintamuotoja joita voi hyvin sanoa myös työksi. Eikös se sitten ole pakottamista työhön. Leivän puute pakottaa. Leipä noin laveasti käsitettynä.

Käyttäjän karilaurila kuva
Kari Laurila Vastaus kommenttiin #7

Pakkotyö kun on perustuslain vastaista. Sen kerroin jo alussa.

Sosiaaliturvakaan ei Suomessa ole edes EU:n minimivaatimusten tasoa, noin sivumennen sanoen. Ja Suomi on saanut siitä EU:n komissiolta useamman huomautuksenkin. Joutunut jopa tarkkailuun.

Tämä keskustelu ei nyt etene. Jatkan kanssasi vasta sitten, jos sinulla on jotain uutta sanottavaa ja argumentoit sen uskottavasti. Pelkkä oma väittämä ei riitä minulle.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson Vastaus kommenttiin #8

"Sosiaaliturvakaan ei Suomessa ole edes EU:n minimivaatimusten tasoa"

- Pitää sitten varmaan valittaa EU:n ihmisoikeustuomioistuimeen.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Mitä demareita sekoitat kokoomuksen jäseneen?

Käyttäjän karilaurila kuva
Kari Laurila

Ex -demari Juhana Vartiaisen. Jonka talouspoliittinen ajattelu vaikuttaa edelleen hyvin demarimaiselta.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

On se vaikea myöntää millaista on kokoomuslainen talousajattelu.

Käyttäjän karilaurila kuva
Kari Laurila Vastaus kommenttiin #9

Vaikuttaisi aika pitkälle samanlaiselta, päätellen Vartiaisen kommenttien medianäkyvyydestä.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Yhteiskuntamme ei kestä ilman pakkotyötä?"

Tervetuloa kapitalismiin. Nimitys "palkkaorjuus" ei ole vitsi.

Kapitalistinen talous eroaa feodalismista lähinnä vain siten, että kapitalismissa jokainen palkkaorja saa itse valita isäntänsä.

Toisaalta -- kun palkkaorjat eivät ole isäntiensä omaisuutta -- isännät eivät koe etunsa mukaiseksi pitää huolta palkkaorjistaan laman aikana, vaan irtisanovat nämä ja jättävät oman onnensa nojaan.

Käyttäjän HeikkiMkinen1 kuva
Heikki Mäkinen

Kejon utopia.https://www.youtube.com/watch?v=qaQ8r-SwR2c

Toimituksen poiminnat