karilaurila

Arhinmäki bailaa Palefacen musiikkivideolla myös AFA:n tunnusten kanssa

 • Antifaschistische Aktionin tunnus.
  Antifaschistische Aktionin tunnus.
 • Antifasistinen tunnus, hakaristi kielletty.
  Antifasistinen tunnus, hakaristi kielletty.
 • Nordic Resistance Movement -logo (kansallissosialistinen SVL, Suomen vastarintaliike)
  Nordic Resistance Movement -logo (kansallissosialistinen SVL, Suomen vastarintaliike)
 • Kuvankaappaus Karri "Paleface" Miettisen musiikkivideosta "Emme suostu pelkäämään".
  Kuvankaappaus Karri "Paleface" Miettisen musiikkivideosta "Emme suostu pelkäämään".

Mediassa on noussut kohu laulu- ja soitinyhtye "Huolestuneet kansalaiset", solistinaan Karri "Paleface" Miettisen musiikkivideosta, jonka taustalla on huomattu bailaavan myös heinäkuun lopulla Puotilassa sattumanvaraisesti valikoituneen vanhuksen surmasta epäillyn miehen. 

Samalla videolla bailaa myös tunnettu vasemmistopoliitikko Paavo Arhinmäki.

Paavo Arhinmäki on kertonut, että hän ei voinut tietää musiikkivideon kuvausvaiheessa, että joku hänen kanssaan taustalla bailaavista tulisi tekemään henkirikoksen.  Ei voinutkaan.

Se sensijaan on jäänyt huomaamatta, että hän tanssii videolla äärivasemmistolaisen AFA:n banderollin edessä ja takana.  Antifaschistische Aktion -liike syntyi alun perin Saksassa vuonna 1932, kun Saksan kommunistinen puolue (KPD) perusti sen vastavoimaksi natsien puolisotilaallisille järjestöille.  Nykyään Suomessa toimivat antifasistit ovat järjestäytyneet nimellä varisverkosto.  Toiminta on Ruotsista johdettua ja tavoitteena on ilmeisesti saada vallankumouksen kautta demokratia puretuksi ja muodostaa jonkinlainen valtio ilman rajoja.  Vaikka tästä tavoitteesta oltaisiin järjestössä osin luovuttukin epärealistisena (en tiedä), joka tapauksessa AFA on militantti ja väkivaltainen. 

Kansallissosialistinen SVL (Elielinaukiolla tapahtuneen epäillyn pahoinpitelyn tekijä jakoi SVL:n tiedotteita) pyrkii puolestaan purkamaan demokratian perustaakseen yhteispohjoismaisen kansallissosialistisen valtion.

Eduskunnassa käytiin vasta keskustelua väkivaltaisista äärijärjestöistä.  Miten Paavo Arhinmäki ei huomannut musiikkivideota tehdessään tanssahtelevansa yhden sellaisen tunnusten edessä ja takana?  Varsinkaan, kun samalla videolla vilahtaa tietääkseni myös julkkisanarkisti (jota kaikki anarkistit eivät tunnusta anarkistiksi, koska esiintyy julkisesti) Suvi Auvinen.

Haaveileekohan "kuokkavierasjuhlissa toimittajana ollut" Arhinmäkikin vielä vallankumouksesta?

Post Scriptum: Karri "Paleface" Miettinen kertoi mediassa pahoittelevansa ja olevansa surullinen siitä, että henkirikoksen epäilty tekijä esiintyy myös hänen musiikkivideollaan ja että hän vastustaa kaikkea väkivaltaa.  Hän ei kuitenkaan halua poistaa videotaan levityksestä tai kuvata joukkokohtauksia uudelleen.  Minusta tämä osoittaa ensinnäkin täydellistä piittaamattomuutta henkirikoksen uhrin läheisten tunteita kohtaan ja toisekseen väkivallan vastustaminenkin menettää uskottavuutensa, kun joukkokohtauksissa selvästi erottuu väkivaltaisen äärijärjestön tunnukset.

Selvyyden vuoksi sanottakoon, etten ole kansallis- enkä minkään muunkaan sosialismin, tai muunkaan ääri-ismin kannattaja.  Kannatan demokratiaa ja parlamentaarista hallintoa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Selvyyden vuoksi kerrottakoon, että mitä ilmeisimmin Itämeri Rauhanmeri -kampanjan 9.-14.10.2016 järjestämän rauhansolidaarisuushäppeningin 'Meillä on suuntima!' taustatahot irtisanoutuvat kaikesta väkivallasta, eivätkä toivo mukaan Arhinmäen kaltaisia puoluepukareita oikealta vasemmalle aggressioihin syyllistyneistä tai provosoivista aineksista anarkisteista natseihin puhumattakaan ainakaan huutopilleineen
> http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/224131-i...

Marko Parkkola

"Antifaschistische Aktion -liike syntyi alun perin Saksassa vuonna 1932, kun Saksan kommunistinen puolue (KPD) perusti sen vastavoimaksi natsien puolisotilaallisille järjestöille."

Ei vissiin mennyt vasemmistoanarkisteilla Weimarin Saksassakaan putkeen. Saivat aikaiseksi natsit ja kun eivät sittenkään tykänneet kansallissosialismista, alettiin epädemokraattisiin toimenpiteisiin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Säästyikö Paavo Arhinmäen henki tilaisuuden videoinnin johdosta ?

Tietoviisaat tietänevät tähänkin vastauksen.

Reijo Jokela

"heinäkuun lopulla Puotilassa sattumanvaraisesti valikoituneen vanhuksen surmasta epäillyn miehen".
Mistähän muuten tiedetään, että valikoituis sattumalta? Ihmeellistä, että kun katsoo maahanmuuttajien tekemien tuntemattomiin kohdistuneita väkivallan tekoja, niin uhri valikoituu aina sattumalta. Kuitenkin uhri näyttää aina täyttävän yhden ehdon. Hän ei kuulu tekijän omaan viiteryhmään ulkonäön perusteella. Kuinka kauan jaksamme uskoa satuun sattumasta?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kuitenkin uhri näyttää aina täyttävän yhden ehdon. Hän ei kuulu tekijän omaan viiteryhmään ulkonäön perusteella.

Tuo saattaa toki olla totta, mutta tilastot eivät suoraan väitettä tue. Ulkonäköä ei tilastokeskuksen tilastoista tietysti löydykään. Itse asiassa olisi aika outoa, jos tuntematon uhri sattuisi olemaan samaa etnisyyttä, pienen maahanmuuttajaryhmän edustajan tekemässä väkivaltarikoksessa. Täysin sattumanvaraisesti valikoituneina 99% olisivat muuta etnisyyttä, kuin tekijä.

Maahanmuuttajien tekemissä pahoinpitelyissä maahanmuuttajat ovat uhreina kuitenkin yliedustettuja (36%). Tuo on aika luonnollista, koska väkivalta kohdistuu yleensä henkilöihin, joiden kanssa ollaan kanssakäymisessä. Helsingin yliopiston Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutin katsauksessa 14/2016 Rikollisuustilanne 2015 (s. 243) kirjoitetaan:

Maahanmuuttajien pahoinpitelyrikollisuus oli kohdistunut huomattavasti useammin toisiin maahanmuuttajiin kuin väestöosuus olisi edellyttänyt.

Toimituksen poiminnat