karilaurila

Pitäisikö myös vasemmistoliitto kieltää?

Poliittinen vasemmisto on jatkanut peijaisiaan Helsingin asema-aukiolla väkivallan uhriksi joutuneen Jimi Karttusen "haudalla" käyttäen hänen kuolemaansa makaaberisti keppihevosena oman poliittisen agendansa esille tuomisessa.  Äänenpainot ovat käyneet yhä voimakkaammiksi ja väkivaltaisiksi natseiksi on pyritty leimaamaan niin perussuomalaiset kuin kaikki kansallismieliset järjestötkin.  Jotkut syyttävät äärioikeistoyhteyksistä myös kokoomuslaisia ja keskustalaisia, jotkut jopa kristillisdemokraatteja.

Kovissa vaatimuksissa on vaadittu kieltämään kaikki äärioikeistolaiset järjestöt ja esimerkiksi Timo Soini on haastattelussa kertonut puolueen selvittävän jäsentensä äärioikeistokytkennät.

Tässä vaiheessa on varmaan hyvä kertoa, etten kannata SVL:n toimintaa.  Se on julkisesti ilmoittanut olevansa kansallissosialistinen.  Kansallissosialistit, samoin kuin kommunistit ja anarkistitkin tavoittelevat vallankumousta.  Itse kannatan parlamentaarista päätöksentekoa, olkoonkin, että demokratia saattaa olla huonoista vaihtoehdoista kuitenkin se vähiten huono muihin hallintomuotoihin verrattuna.  Kaikki väkivalta on minusta yhtä vastenmielistä, toteuttivatpa sitä sitten mikä tahansa ääriliike: vasemmistolainen, oikeistolainen tai johonkin uskontoon perustuva.

Äärioikeistolaisia liikkeitä on nyt vaadittu kiellettäväksi.  Silloin pitäisi minusta ensin pystyä määrittelemään, mitä äärioikeistolaisella tarkoitetaan.  Tasapuolisuuden nimissä pitäisi sitten pystyä määrittelemään muutkin ääriliikeet, myös äärivasemmistolaiset.  Onko esimerkiksi antirasistinen äärivasemmistolainen?  Entä anarkisti?  Ovatko ne ylipäätään ääriliikkeitä?  Millainen liike on äärioikeistolainen liike?  Kuka tekee määritelmän?

Esimerkiksi aika tarkkaan vuosi sitten pidetyssä antirasistisessa vastamielenosoituksessa anastettiin kulkuetta kuvanneelta henkilöltä puhelin ja häntä pahoinpideltiin joukolla (linkki).  Tässä pahoinpitelyssä olisi voinut käydä ihan yhtä pahasti kuin Helsingissä, uhri kun oli jo valmiiksi sairas.

https://

Myöhemmin tamperelaiset anarkistit vaihtoivat huivinsa ja muut naamionsa pelleasuun.  Huiviin naamioituneet anarkistit katosivat katukuvasta, kun pellet astuivat kehiin.  No, naamio, mikä naamio.

Pian nähtiin ja kuvattiin Turussa pidetyn mielenosoituksen yhteydessä silloinen vasemmistoaktiivi Li Andersson anarkistisen pelleporukan yhteydessä.  Kutsun pelleporukkaa anarkisteiksi, koska esimerkiksi iltapäivälehdissä oli nimenomaan tuosta mielenosoituksesta kuvatuissa kuvissa kuvia keppihevosista, joissa oli ACAB -tunnus.  ACAB on akronyymi sanoista "all cops are bastards" ja se on yleisesti tiedossa oleva anarkistiliikkeen tunnus.

https://

Pitäisikö vasemmistoliittokin nyt sitten kieltää puheenjohtajansa kytköksistä väkivaltaisiin ääriliikkeisiin? 

No ei tietenkään.  Kunhan nyt vertailun vuoksi nostin esiin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Viimeaikaisista keskusteluista huokuu aivan uudenlainen tasapuolisuuden käsitys. Tunnutaan olevan sitä mieltä, että jos vääryys kielletään, niin tasapuolisuuden vuoksi myös oikeus pitäisi kieltää.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Mikä väkivalta nyt sitten on sitä oikeutta?

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Harjoittiko Li Andersson väkivaltaa? Ei?

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Harjoittiko Immonen väkivaltaa poseeratessaan tietyssä kuvassa?

Käyttäjän teuvomast kuva
Teuvo Mast

No pitäiskös myös äärioikeisto kieltää, eihän kiellot mitään ratkaise sinänsä ne vaan painuu maan alle olen siellä elossa terv tepivaari

Jukka Nieminen

Kukaan tuskin kiistää anarkistien kykyjä hulinointiin.
Siitäkin huolimatta esimerkkisi ovat huonoja. Pellepukuihin pukeutuminen nyt tuskin on kovinkaan raskauttavaa.
Ja jos katsot toista videota huolella, näet miten tämä "sairas" käy mielenosoittajan kraiveliin kiinni ja viskaa tämän oikein kirpeällä heitolla maahan ja alleen. Toiset sitten tulevat nostamaan tätä "sairasta" pois, joka muuten on kunnon karju ja yleinen rettelöitsijä. Jos tämä video jotakin edustaa niin äärioikeiston taipumusta väkivaltaan... mutta senhän tiesimmekin.

Käyttäjän karilaurila kuva
Kari Laurila

Tampereen tapausta käsitellään parhaillaan oikeudessa. Kyllä uhri tuossa on uhri, ei sitä retoriikalla voi muuksi muuttaa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Timon selityksissä on yhtä harva seula, kuin vuoden 2011 ehdokasvalinnoissa. Oulustakin valittiin jopa eduskuntaan mies, jolla oli 7kk ehdonalainen rattijuopustuomio.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #9

Eduskunnassa on ollut kautta aikojen rattijuopumuksesta tuomion saaneita ja myöskin välivaltarikollisia...ministereissäkin..

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #15

Seppo Leskinen, pitäisikö mielestäsi sellaiset yhdistykset lakkauttaa jotka eivät noudata yhdistyksensä sääntöjä ?

Jukka Nieminen

Kyllä uhri tuossa on uhri, ei sitä retoriikalla voi muuksi muuttaa."

Katsopa videoklippi ihan ruutu ruudulta niin näet tosi komean heiton. ja mieti sitten miksi tämä päällekarkaaja on kasan alimmaisena ja päällekarkauksen "uhri" hänen päällään.

Asiaasi en kiistä ja paha olisi mennä kiistämäänkään. Esimerkki on vain niin huono että kääntyy sanojaansa vastaan.

Käyttäjän karilaurila kuva
Kari Laurila Vastaus kommenttiin #11

Yritätkö syyllistää uhria? Kuulostaa jotenkin tutulta.

Jukka Nieminen Vastaus kommenttiin #14

Yritätkö syyllistää uhria? Kuulostaa jotenkin tutulta."

Hoo... video tosiaan kannattaa katsoa frameina niin näkee tapahtumien kulun. Tämä viaton uhri, omien sanojensa mukaan aivo-invalidi joka oli vain ottamassa valokuvia tapahtumapaikalla on sattumoisin muuten nimikaima Suomen Sisu Ryn varapuheenjohtajan kanssa ja täällä päin tunnettu katurähinöitsijä. Kysyinkin tätä kerran asianomaiselta ihan kohteliaasti mutta sain bannit hänen palstalleen.

Anyway, vaikka banderolli estää parhaat näkymät, näkee kuitenkin kuinka tämä uhriparka ryntää äärioikeiston riveistä megafonia pitelevän anarkistin kimppuun. sitten on vähän epäselvää tempaako hän nyrkillä naamaan vai ottaako vaan kraivelista kiinni ja heittää, mutta anarkisti menettää tasapainonsa. Niin kaatuu "uhriparkammekin" ryntäyksensä voimasta suoraan jo kaadetun päälle. Ilmeisesti hän ehtii repimään tai mukiloimaan muutaman sekunnin allaolevaa kunnes revitään ulos.

Omien sanojensa mukaan hän tässä vaiheessa kyseli kännykkäänsä mutta elekieli ilmaisee pikemmin "antaa tulla homot" -asennetta. Megafonimieskin vielä vilahtaa kuvassa tutkimassa kasvojaan tuliko nyrkiniskusta verta.

Video on yllättävän yhteneväinen järjestysmiesten kertomusten ja muiden silminnäkijöiden kanssa.

ja koska itse pyysit niin kerrotaan nyt että video todistaa epäämättömästi äärioikeistolaisten liikkeiden hanakkuuden väkivallan käyttöön ja olisi tietenkin kaikille etu jos nämä raakalaiset saataisiin jollain lailla katukuvasta pois.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #17

"Megafonimieskin vielä vilahtaa kuvassa tutkimassa kasvojaan tuliko nyrkiniskusta verta."

Usarin ohjeissa sanotaan, että älä valehtele. Karjalainen kertoi oikeudessa etten lyönyt, potkinut tai muutoin pahoinpidellyt ketään. Samoin muut tapauksen osalta poliisin kuulemat. Miksi valehtelet muuta?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #27

Kuka oli syytetty oikeudessa?

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström Vastaus kommenttiin #11

Päällekarkaaja varasti uhrin puhelimen, eikä suostunut antamaan sitä takaisin.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Epäilemättä on uhri. Onneksi on elossa. Toisin kuin Helsingin tapauksessa uhriksi joutunut - Kansallissosialisteja halveksunut henkilö.

Marko Parkkola

Tommi Karjalainen sai Tampereen käräjäoikeudessa tuomion pahoinpitelystäni ja tuomittiin maksamaan minulle vahingonkorvauksia. Esitutkintapöytäkirjoista selviää myös könnykkövarkaiden nimet. Jatka samalla linjalla ja saat syytteen kunnianloukkausesta.

Jukka Nieminen

Jatka samalla linjalla ja saat syytteen kunnianloukkausesta."

On hei vapaa maa ja saat nostella syytteitä niin paljon kun mieli tekee. Video kertoo siitä huolimatta totuuden jonka me molemmat tiedämme todeksi vaikka se nyt oikeutta ei sillä lailla pahemmin kiinnostanutkaan. Tälläsen klipin löysin ao. rosiksesta ja eihän se nyt niin mairittelevaa ole että viittis paljoa leuhkia.

Oikeudenkäynnissä Parkkolan tukena oli kolme Soldiers of Odineiden jäsentä[...] Oikeudessa syyttäjä valitteli moneen otteeseen, kuinka todisteet ovat hataria. Ainoa kiistaton asia hänen mukaansa oli Tommi Karjalaisen tunnustus potkimiseen. Syyttäjä ei halunnut merkitä edes videotallenteita todisteiksi

että sellanen rosis.

Käyttäjän karilaurila kuva
Kari Laurila Vastaus kommenttiin #19

Minun maailmankuvassani rikosasioita ei syyllisyyskysymyksissä käsitellä kansantuomioistuimissa jonkin julkisen blogin kommenteissa, vaan riippumattomissa tuomioistuimissa. Niissä todisteet osataan käsitellä objektiivisesti ja riippumattomasti. Tämä tapaus on käsitelty ja syyllinen on saanut tuomionsa.

Minä näen tuolla videolla lähinnä sen, kuinka ammattimaisesti toiset mielenosoittajat kiirehtivät tuomaan lakanoitaan näkösuojaksi. Saatan tietenkin olla väärässäkin, mutta siltä se näyttää.

Joka tapauksessa tämä meni jankuttamiseksi, josta ansaitsit bannit tähän blogiini.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #19

Tosiaan. Syyttäjä käytti tunnin siihen, että puolusti syytettyä. Hän ei halunnut myöskään esittää videotallenteita todisteena. Asianajajani joutui tekemään syyttäjän työt. Tulisi tehdä rikosilmoitus poliittisesta syyttäjästäkin. Jätti toisen tunnistetun pahoinpitelijän syyttämättä hänen ulkomaalaistaustaisen nimen vuoksi. Kännykkävarkaatkin vapautti syytteistä. Epäiliin jo virkavirhettä asiassa.

Samalla pitääkin kannella oikeuskanslerille sisäministeriöstä, joka ei ole kyennyt vastaamaan kysymykseeni, miksi ko. tapausta ei oltu kirjattu sisäiseen uhka-arvioon. Kaikkea muutahan sieltä löytyikin viime vuoden osalta. Ehkä sisäministeriössäkin on vasemmistolaista väkivaltaa puoltavia tahoja.

Näitä kahjuja tuntuu olevan Suomi täynnä, jotka haluavat vastakkainasettelun vain kiihtyvän. En ole oikein ymmärtänyt mitä he hakevat asialla. Ehkä sadan vuoden takaista veli veljeä vastaan toistoa.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Hienoa Marko, että olet kunnossa. Helsingissä tapahtuneen pahoinpitelyn uhriksi joutunut ei ole. Hän on kuollut. Häntä ei enää koskaan voida kuulla. Hän ei koskaan tule saamaan minkäänlaista oikeutta.

Sinä voisit tehdä nyt jotain merkittävää asialle ja alkaa puhumaan väkivallattomuuden asiaa. Valitettavasti muuta yhteiskunnallisesti hyödyllistä opittavaa tässä tapauksessasi tuskin tämän päivän suomessa on. Toivottavasti et tee sitä virhettä, että käännät tämän tapauksen jonkin muun kuin väkivallattomuuden, yhteisen hyvän, ihmisarvon ja tasa-arvon asiaksi.

Vielä toivottavampaa on, ettei koskaan paljastu sinun kääntäneen tämän asian esimerkiksi jonkin poliittisen ajattelutavan myötäiseksi, jotain poliittista ajattelua myötäileväksi käsikirjoitukseksi. Silloin asemasi pyyteettömänä uhrina - ihmisenä joka on joutunut - eikä niinkään asettunut - väkivallan uhriksi - vaarantuisi.

Toivottavasti kuntoutumisesi jatkuu suotuisasti myös vastaisuudessa.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #22

No en ainakaan väkivaltaista vasemmistoa ajatellut myötäillä. En antifaa, enkä natseja. Oikeistoa voisin myötäillä. Yksilönvapaudet tuntuvat olevan sillä puolen suuremmassa arvossa.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen Vastaus kommenttiin #26

Tarkoitatko siis, että tämän nyt tapahtuneen tiimoilta voisit myötäillä oikeistoa?

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #32

Ei tämä tapahtuma siihen mitenkään vaikuta. Kuten sanoin, en myötäile ainakaan vasemmistolaisia liikkeitä kuten kommunismia, anarkismia tai natsismia. Ne ovat epädemokraattisia ja/tai väkivaltaisia liikkeitä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Vasemmistoliiton anarkisteilla on kymmeniä kertoja enemmän väkivaltaisia mielenosoituksia verrattuna oikeistoon.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Jep. Aloitetaanko "Vanhan valtauksesta"?

Monenko opiskelijanuoren veikkaisit osallistuneen siinä Nallen lisäksi jotka nyt istuu Kauppakamarinulikoina eri hallituksissa.Tai päättäjinä kuntapolitikkona ?
Se kato oli meillä isollaikäpolvella myös muotia.Vastustaa yhteiskunnan sääntöjä,vanhempien valtaa ja virkavallan rajoittamia asioita.
esim. tanssikieltoa kirkollispyhinä yms..

Mitä
Talonpoikien marssi oli?
Entä Lapuanliike?
Entä Talonpoika Kosolan kyyditykset?

Ei pidä sekoittaa vasemmistopuoluetta nuorison mielenilmauksiin .
(eihän niillä ole edes äänestysikää vielä) Turhautuneita nuoria jotka uhoo kaveripireilleen näyttäen kovaa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

JK. Mutta kun se Suomenmaa pääsi loppumaan Posion R-kioskilta. Selvästi vasemmiston syy.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Myös Hippiliike taisi olla jollain tapaa vasemmistoon nojaava.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Anarkisteilla siis oli huivit! Jotka vaihdettiin pelleasuun! Keppihevoseen oli kirjoitettu acab! ! ! !

Eikös nämä pellet olleet ne loldiers of odinit jotka tanssi ja lauloi pitkin katuja, soldiersit kun oli niin puhkimasentava jengi.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ei nyt missään nimessä saa kommareiden perillistä kieltää! Saihan SKP:kin tehdä myyräntyötään Suomessa vapaasti kymmeniä vuosia!

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Mitäs se Kekkonen ja Kepun "Mauri" teki KGP? Arvo Pentti. Googlaappa.
Liekö siksi Tiitisen (kepu) Stasi lista pysyy jemmassa.Vaikka -08- jälkeen ei edes Haloska ole ollut esteenä

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kepulle se olis ollut paha paikka. Nyt ei olis ollut hallitukseen mitään asiaa.
Eikä Palace-Hotellin vuorineuvokset olisi saanut "joululahjojaan"!

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Yhtä marginaalinen porukka tämä ulkomailla perustetun SKP:n kloonit linjalla VL-anarkot. SVL, noin 20-50 taparikollista (Halla-Aho), kiljuun ja aineisiin viehtyneet anarkistit, samaa nollaporukkaa. Ei mitään syytä rajoittaa sanan- ja kokoontumisvapautta marginaalin takia.

Jopa sodan loppuaikana ei nähty tarpeelliseksi laittaa muuria vastaan maanpettureita, kmmunistitkin kiellettynä olivat vankilassa suojassa uhriutimessa taisteluissa.Kannattaa verrata eurooppalaisissa maissa tapahtuneista kenttäoikeuksia tyyliin Norja, Tanska ja Ranska. Aika moni oli kaulakiikussa.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Rintaanpotkaisija on syyllistynyt väkivaltarikokseen ja järjestö väkivaltaiseen kumoukselliseen toimintaan osallistumiseen/tukemiseen. Ei jatkoon! Ei natsien lisäksi myöskään anarkisteja ja islamisteja.

! Suomessa on nyt muuten päädytty lähtemään yhteiskunnallisen ilmapiirin kiristyessä ja sisäisen turvallisuustilanteen tulehtuessa yllättäen myös poikkeuksellisen järeisiin diplomaattisiin toimiin: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/223168-n...

Toimituksen poiminnat