karilaurila

Tarvitseeko jokaisesta asiasta aina olla mielipide?

  • Apollo 11 laskeutumismoduli kuun pinnalla 47 vuotta sitten.  Kuva: NASA
    Apollo 11 laskeutumismoduli kuun pinnalla 47 vuotta sitten. Kuva: NASA

Olen joskus tullkut pohtineeksi, onko jokaisesta asiasta aina oltava mielipide.  Mielestäni ei.  Kaikesta ei aina tarvitse olla ainakaan ehdotonta mielipidettä.

Minäkin olen, tutkittuani asiaa eri lähteistä muutama vuosi sitten, päätynyt sille kannalle että on varsin mahdollista, ettei kuussa koskaan ole käynyt miehitettyä lentoa.  Vastikäänhän vietettiin Apollo 11 -lennon 47 -vuotispäivää.

Silti on mahdollista, tosin aika epätodennäköistä, että siellä onkin käynyt miehitetty laskeutumisalus. Tai useampiakin.

Ainakaan minua tällainen ehdollinen mielipide ei saa täysin sekoamaan. Mutta yritäpä selittää asiaa neutraalisti jollain netin keskustelupalstalla.

Nyt seuraan uteliaana, alkaako tämän tuumaukseni seurauksena keskustelu Apollo -lennoista vai siitä, onko aina ehdottomasti oltava asiasta jotain mieltä jos haluaa osallistua debattiin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Ei. Mutta jos luet sitä, se on tarkoitettu sinulle.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Jari-Pekka Teurajärvellä on niin oikeat ja varmat mielipiteet ettei salli minunkeskustelua.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama
Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Niinpä, minusta Australiaa ei voi olla olemassa. Enhän ole ikinä sitä nähnyt enkä käynyt. Kaikki jotka sanovat olevansa sieltä, ovat näyttelijöitä ja kaikki uutiset sieltä valetta.

Samoin auringon täytyy kiertää maata ja taivas on kansi, tähdet reikiä kajastaen taivaan valoa ja sitö pyörittää joukko enkeleitä.

Kun vain päätän väittää että asiat on näin niin muu on varsin epätodennköistä. Mutta yritäpä selittää tämä neutrsalisti jollakin keskusteluoalstalla.

Joskus vaan mielipiteet ei ole faktojen kanssa tasa-arvoisia?

Käyttäjän karilaurila kuva
Kari Laurila

Ei Australiaa voi olla olemassa, olet oikeassa. Sehän on maapallon toisella puolella ja jos siellä eläisi ihmisiä, niillä menisi veri päähän, kun ovat jatkuvasti pää alaspäin.

Vakavasti puhuen, taisit kuitenkin vähän hukata jutun pointin. Mielipiteet ovat mielipiteitä, jokainen yhtä arvokkaita. Usein väärä mielipide johtuukin vain tiedon puutteesta. Pointtini oli se, ettei kannattaisi pitää ehdotonta mielipidettä silloinkin, kun mielipide voi tiedon lisääntyessä muuttua.

Käyttäjän ToukoKivi1 kuva
Touko Kivi

"alkaako tämän tuumaukseni seurauksena keskustelu Apollo -lennoista vai siitä, onko aina ehdottomasti oltava asiasta jotain mieltä jos haluaa osallistua debattiin."
Niin. Itse olen yhä enemmän ja enemmän alkanut pitää mielipiteitäni ja tieteellisiä teorioitani pääni sisällä.

Toimituksen poiminnat