karilaurila

Menkää töihin, laiskat lurjukset, lisäämään niitä työpaikkoja!

VATT:n johtajan Juhana Vartiaisen ja muutaman muunkin, mm. ex -pääministerimme Jyrki Kataisen, mukaan työvoiman tarjonnan lisääminen johtaa automaattisesti työpaikkojen lisääntymiseen.

Oulussa on IT -puolen työvoiman tarjontaa lisätty nyt ensin muutama päivä sitten 500 henkilöllä Microsoftilta ja tänään 430:lla Broadcomilta.

Oikein odotan, miten IT -alan työpaikkojen lisääntyminen kasvaa räjähdysmäisesti Oulun seudulla tällaisen työvoiman tarjonnan lisääntymisen tähden.

Eilen tulivat myös uudet työvoimatilastot. Työvoimaa on nyt tarjolla n. 337 000. Tarjontaa on lisätty 35 500 enemmällä kuin oli vuosi sitten. Lisäksi lomautettuja 28 000 ja tempputyöllistettyjä ("aktivointiasteeseen laskettavissa palveluissa") 112 500. Tutkimusten mukaan tilastojen ulkopuolella työttömiä on vielä yli 100 000 henkilöä. Kun noista Te-toimiston avoimista työpaikoista 4/5 menee tutkimusten mukaan työpaikan vaihtajille ja vain viidesosaan työllistyy työtön. Siis 447500 työtä vailla olevaa (jos noita yli 100 000 tilastoihin rekisteröimätöntä ei oteta huomioon) ja noin 12 200 avointa paikkaa.

Menkää tekin töihin, laiskat lurjukset, lisäämään niitä työpaikkoja! surprise

(Vai pitäisikö sittenkin alkaa miettiä sellaista työ- ja elinkeinopolitiikkaa miten niitä palkkaa maksavia työnantajia saataisiin jotenkin lisää?)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Kyllä varmaan nämä insinöörit voitaisiin laitta töihin 9 euron päiväpalkalla, niin kuin muutkin työttömät.

Käyttäjän karilaurila kuva
Kari Laurila

Jos he ja muut työttömät eivät ymmärrä itse työllistyä, yhteiskunta kyllä järjestää heille yhdyskuntapalvelua pelkällä sosiaaliturvalla. Eihän sosiaaliturvan sovi olla vastikkeetonta vaan osallistavaa? Myös kuntouttavaa työtoimintaa 9,- päiväpalkalla sovelletaan sitten kun työttömyyspäiviä on riittävästi.

(Risikon / Parpon "osallistava sosiaaliturva" -hanke on edennyt pilottivaiheeseen jossa sitä kokeillaan ensin muutamassa kunnassa. Sen jälkeen esimerkiksi 5% kuntien hankintojen arvosta voidaan teettää ilmaiseksi työttömillä).

Pekka Pylkkönen

Mikä vika siinä on että yhteisesti tarjotaan tekemistä henkilölle joka ei itse kykene löytämään palkkatyötä tai ei suostu perustamaan yritystä työllistyäkseen?

Minusta osallistava sosiaaliturva on toinen vaihtoehto perustulolle. Osallistavuuden olisi kuitenkin syytä koskea vain sellaisia jotka eivät vielä ole kantaneet kovin kummoista kortta kekoon. Sanotaan vaikka että 25 vuoden työhistorialla vapautuisi.

Käyttäjän karilaurila kuva
Kari Laurila

Hyvin keksitty, Pekka Pylkkönen!

Työttömyysvakuutus taitaa olla maailmassa ainoa vakuutus, josta maksettavaa korvausta ollaan kaavailemassa vastikkeelliseksi.

Kehitetään ajatusta vähän pidemmälle ja puututaan myös TyEL, MyEL ja yEL -vakuutukseen ja otetaan eläkeläiset töihin vaikka 10% kuntien ja valtion hankintoja vastaavalla arvolla niin kauan kuin töihin kykenee ja jaloillaan pysyy? Näin saadaan tuhottua lisää oikeita, palkallisia työpaikkoja ihan niin kuin muillakin nykyisin sovellettavilla työvoimapoliittisilla toimenpiteillä. Sekin ongelmahan on korjattavissa lisäämällä vielä työvoiman tarjontaa?

Eläkeikää on kaavailtu nostettavaksi, mutta sitä vastustetaan rajusti.

Pienillä lakimuutoksilla ja retoriikalla saadaan työkykyiset eläkeläisetkin antamaan panoksensa yhteiskunnan hyväksi osallistavalla eläketurvalla.

Eihän se eläke mikään subjektiivinen etuus ole, jonka saantiehtoja ei voisi muuttaa tässä valtiontalouden syöksyssä...?

Jos joku ei huomannut sarkasmia vastauksessani, ei ollut tarkoituskaan. Sarkasmi = salaiva.

Pekka Pylkkönen

Minusta pakollisessa vakuutuksesta ei ole mieltä edes puhua vakuutuksesta. Loppuviimein kyse on maksajien maksukyvystä ja -moraalista. Puolet veroista menee jo tulonsiirtoihin joiden saajille osallistuminen yhteiskunnan rakentamiseen näyttää olevan kauhistus.

Lapsille opetetaan että karkkirahat saa kun kämppä on imuroitu. Ei puhettakaan että aikuiselta voi vaatia samaa?

Käyttäjän karilaurila kuva
Kari Laurila Vastaus kommenttiin #5

Vakavoidunpa vähän. Kun esimerkiksi Oulun kokoisessa kaupungissa yhtäkkiä tulee melkein tuhat IT -alan korkeasti koulutettua ammattilaista muutaman sadan vasta irtisanotun lisäksi, mistä Sinä sitä imurointia heille tarjoaisit?

Kuten aloituksessa vihjaisin, pitäisikö kuitenkin keskittyä sellaiseen elinkeinopolitiikkaan jolla synnytetään työpaikkoja sen sijaan että yritetään syyllistää ja pakottaa työttömiä töihin joita ei kerta kaikkiaan ole (vrt. aloituksen yhteenveto tuoreimmasta työllisyyskatsauksesta)

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #6

Keksin heti tekemistä jokaiselle työttömälle jos se siitä on kiinni. Ja niin keksivät kaikki muutkin.

Yleensä hyvistä insseistä ei tarvitse huolehtia. Töitä riittää.

Käyttäjän karilaurila kuva
Kari Laurila Vastaus kommenttiin #7

Tuo on klisee joka ei perustu mihinkään. Laskepa itse. Jos he vaikka perustaisivat uusia startup -yrityksiä työllistäen 5 henkeä / yritys, näitä yrityksiä syntyisi 2000 irtisanotusta insinööristä kerralla 400.

Tarvittaisiin melkoinen määrä innovaatioita ja liikeideoita pitämään ne kaikki kannattavina.

Olemassa oleviin yrityksiin heistä osa toki voi ja tuleekin työllistymään mutta kuten sanoit aiemmin, yli puolet palkasta menee veroihin ja työnantajamaksuihin. Perusinsinöörin n. 4000 euron kuukausipalkalla heidän jokaisen olisi kyettävä tuomaan yritykseen 8000,- - 9000,- kassavirran lisäys niin että työnantaja voisi maksaa sillä edes heidän palkkansa. Yritys ei nettoaisi siinä vaiheessa vielä mitään. Tämäkin tarvitsisi melkoisen määrän uusia innovaatioita ja markkinointiponnistuksia että liiketoiminta kasvaisi vaaditun määrän.

Yhdenkään työnantajan velvollisuus ei ole toimia sosiaalitoimistona joten tuo vaadittu kassavirran lisäys pitäisi olla huomattavasti enemmän kuin 8000,- / insinööri. Kun tämän vielä suhteuttaa irtisanottujen määrään, mistä uskot maailmanmarkkinoilla syntyvän tuollaisen määrän uutta vetovoimaista markkinoitavaa?

Sama muuten pätee suurimpaan osaan muistakin työttömistä.

Jouni Nordman Vastaus kommenttiin #9

Eikö koko ongelman ratkaisu ole pehmeä lasku yrittäjyyteen, jossa yhteiskuntaan rakennetaan mikroyrittäjille oma malli jolla toimivat. Jossa ensimmäinen olisi ALV rajan nosto 80000€, jolloin yritysten alkutaival on helpompi. Toiseksi tarvitsemme porkkanoita työmarkkinoille, jossa tukien menetys ei saa uhata, jos on käynyt töissä.

Eli meillä on itse rakenteet niin pahasti pielessä, että se estää uusien yritysten synnyn, joka taas estää uusien työpaikkojen synnyn. Eli koko rakenne uudistumista ei olisi, jos meillä olisi ollut huomattavasti joustavammin työmarkkinat, sekä paljon enemmin pien yrittäjyyteen panostava yritys politiikka,

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #15

Jep. Minunkin mielestäni perustulo on vastikkeellista sosiaaliturvaa parempi vaihtoehto sillä se luo joustoa työmarkkinoille. Matalan tuottavuuden teilläkin elää hyvin kun rahat saa perustulon päälle.

Perustulo vai vastikkeellinen? Molemmissa on hyvät ja huonot puolensa mutta kumpikin lienee nykysysteemiä parempi. Nykyään lähes kaikki aktiivisuus on rangaistavaa.

Käyttäjän karilaurila kuva
Kari Laurila Vastaus kommenttiin #15

Jouni Nordman: Erittäin hyvä vaikkakin jo aiemmin esitetty ehdotus.

Tosin ALV -rajan nosto helpottaa vain sellaisia yrityksiä joiden palvelu tai tuote on tarkoitettu loppuasiakkaille (B to C). Niille yrityksille jotka käyvät kauppaa toisten yritysten kanssa (B to B) siitä ei juuri ole hyötyä.

Käyttäjän karilaurila kuva
Kari Laurila Vastaus kommenttiin #5

Pekka Pylkkönen: Muuten, esimerkiksi liikennevakuutuskin on pakollinen vakuutus. Tulisiko silloinkin esimerkiksi kolarin jälkeen syyllisen osapuolen korvata vakuutusyhtiölle sen maksama korvaussumma työllään?

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #21

Kaikki eivät koskaan maksa työttömyysvakuutuksestaan. Jos kerran motivaatiota on, miksi yhteiskunnan tarjoama Puuha ei kelpaa?

Käyttäjän karilaurila kuva
Kari Laurila Vastaus kommenttiin #24

Jos olet päivänkin elämässäsi töissä palkkaa saaden, maksat kyllä vakuutuksestakin. Tämä ei kuitenkaan ole käsiteltävän asian kannalta olennaista.

Jukka Mäkinen

Miten olisi jos kaikkien virkamiesten palkat määriteltäisiin jollain kaavalla prosentteina koko kansan, työttömät ja eläkeläiset mukaan luettuina, keskiansiosta ja mediaaniansiosta. Mediaani mukana rajoittamassa tuloerojen kasvua järjettömyyksiin saakka. Tai kenties painotus tuloluokittain.

Tämä johtaisi siihen että virkamiehillä olisi automaattinen kannustin lisätä kansan työllisyyttä ja tulotasoa. Ja päinvastoin, jos kansalla menee huonosti, niin virkamiehet tuntisivat sen omassa tilipussissaan.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Eivät virkamiehet päätä politiikan suunnasta, sen kummemin, kuin laeista ja asetuksista.

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Kun puhutaan syrjäytymisestä,niin eikö olisi parempi,että varsinkin nuoret joilla ei ole mitään työkokemusta,olis syytä velvoittaa menemään vaikka risusavottaan,katujen kunnostukseen,yleisten alueiden kunnostukseen tms.
Nyt on koko homma mennyt ihme kyräilyksi. Vaaditaan,että pitää ssada ammattia vastaavaa työtä,vaikka saattaa hyvin olla,ettei sellaista koskaan löydä. Eikö olis hyvä,että nuori oppii heräämään joka aamu kuudelta ja lähtemään töihin. Voi olla,että kiivaammin haettais mielekkäämpää työtä,tai alettais ideoimaan omaa yritystä. Ei ole ihme,että työtä vieroksuvia bubeissa istujia riittää. Liian löysäksi on levinnyt tämä yhteiskunta.

Käyttäjän karilaurila kuva
Kari Laurila

Suurin osa työttömistä on ammattiin valmistuneita. Vain n. 15% heistä on tuoreimman Kuntaliiton tutkimuksen mukaan mainitsemiasi työnvieroksujia. Saman tutkimuksen mukaan 80% heistä on korkea moraali työllistymiseen ja he ovat ammattiin valmistuneita.

Et ehkä huomaa mutta esittämääsi asiaan tällä harjoitetulla työvoimapolitiikalla saatetaan pyrkiäkin. Kun töitä joutuu painamaan risusavotassa tai jossain muualla alle tonnin tienesteillä /kk (sosiaaliturva), kaikkien muidenkin työssä olevien palkankorotuspaineet pienenevät ja aletaan puhua palkkojen laskemisestakin. Aina on tilalle tulossa risusavottalainen jolle normaalin palkan saaminen olisi jo luksusta.

Koko systeemissä saattaa olla takana sellainenkin koiruus, että siten saadaan palkkataso ja ostovoima laskettua koko euroopan unionin alueella samalle, yhtenäiselle tasolle (joka ei ole ollenkaan sitä mihin olemme nyt tottuneet) jolla tasoitetaan tietä liittovaltiokehitykselle.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Ilmaistyö vaikeuttaa koko ajan enemmän palkanmuodostusta normaalissa palkkatyössä.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #16

Valtio myös ostaa tarveharkintaisella sosiaaliturvalla satojatuhansia ihmisiä työmarkkinoilta ulos. Sosiaaliturva on aivan eri mittakaavan ongelma kuin "ilmaistyö".

Käyttäjän karilaurila kuva
Kari Laurila

Sitäpaitsi myös työvoiman tarjonnan lisääminen on aina ollut paras keino yleisen, kaikkia koskevan palkkatason laskemiselle.

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Ainahan siellä on koira haudattuna. Olen vaan huolestunut syrjäytymisestä ja yleisen työmoraalin laskusta. Olemme sitten minkälaisessa yht.kunnassa tahansa,niin työ on se,millä se pysyy kasassa. Jos näin ei ole,niin minä olen täysin ulkona.

Käyttäjän karilaurila kuva
Kari Laurila Vastaus kommenttiin #13

Kuten jo sanoin, tuoreen Kuntaliiton teettämän tutkimuksen mukaan 80%:lla työttömistä on korkea moraali työllistyä ja he ovat ammattitaitoisia.

Aloituksessa taas esitin, miten lähes puoli miljoonaa työtä vailla olevaa kilpailee n. 12 000 työpaikasta.

Työtöntä piiskaamalla ja syyllistämällä tuo homma ei etene. Tarvitaan sellaista työllisyys- ja elinkeinopolitiikkaa jolla niitä palkkaa maksavia työnantajiakin alkaa jostain ilmestyä. Toisin sanoen yrittäjäystävällisempää.

Tällä hetkellä uuden yrittäjän ensimmäinen terveinen valtiovallan puolelta taitaa olla ennakkoverolippu.

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen Vastaus kommenttiin #14

Eipä tuo homma näillä äänestämin tunnu loppuvan. Jos itse olisin hyvinkoulutetuna työtä hakemassa,ja kun se työllisyystilanne tuntuu vain pahenevan,niin todennäköisesti lähtisin muualle,tai bubiin.
Näköpiirissä ei ole uusia työnantajia !

Anna-Leena Nieminen

Tauno V: "Vaaditaan,että pitää ssada ammattia vastaavaa työtä,vaikka saattaa hyvin olla,ettei sellaista koskaan löydä."

Valtio vaatii 15-16-vuotiaana päättämään ammatinvalinnasta aloista, jotka valtio koulutusmonopolillaan "tarjoaa".

Virkamiehet räknäävat suunnitelmia ja laskelmia mitkä alat mahdollisesti tulevaisuudessa työllistävät. Eli täysin keinotekoista ja tehotonta. Ottaen lisäksi huomioon vielä valtiomme syvän sosialistisen vireen(=vapaan markkinatalouden vastaisuus).

Koulutuksen kuten kaiken muunkin pitää perustua kysyntään ja tarjontaan, spontaanin järjestykseen. Toisinsanoen koulutus pitää vapauttaa markkinoille, koska silloin koulutus todella vastaa työn kysyntää. Työmarkkinat eheytyvät(edellytyksenä myös ay-liikkeen erityisaseman ja työmarkkinasääntelyn purku).

Kommenttisi tarkoittaakin näin ollen käytännössä sitä, että nuorten(ja myös vanhempien työttömien) pitäisi vain alistua valtion harjoittaman suunnitelmatalouden orjiksi ja uhreiksi.

Pakolla ei koskaan saada mitään hyvää ja kestävää aikaiseksi vaan järjellisillä ts. luontaisilla kannustimilla. Vastuu ja vapaus koulutuksesta(ja muusta) on siirrettävä valtiolta kokonaisvaltaisesti ihmiselle itselleen, se on ainoa lääke "liian löysäksi levinneelle yhteiskunnalle".

Hyvinvointi ja varallisuus kasvaa itsensä toteuttamisen ja vastuullisuuden myötä.

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

"Työn orjat sorron yöstä nouskaa"!
Kovin nopeasti ei mainitsemiasi muutoksia ole tulossa. Mutta lama on nyt ja varmasti pahenee nopeasti. Kyllä ihmisten on omalla sisukkaalla toiminnallaan saatav elämäänsä muutos. Nykyisen hallituksen ja virkamiesten avulla se ei tule,koska äänestyksissä muutaman prosentin heittelyt valtapuolueiden välillä ei muuta mitään.

Käyttäjän HeikkiAalto kuva
Heikki Aalto

Nuoret muiden jätöksiä keräilemään vaan, lyökää lyötyjä. Koulutus on Suomessa julkista, joten julkiset tahot tahot ovat vastuussa koulutuksen työllistävyydestä ja epäonnistuneen talouspolitiikan hedelmistä eli työttömyydestä.

Alennettua toimeentuloturvaa nauttiva on nettokustannuksiltaan edullisimmasta päästä yhteiskuntamme enemmistöstä eli eläteistä.

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Eli julkiset tahot nopeasti työpaikkoja luomaan. Ketähän pitäis äänestää,että tämä toteutuisi,vai tehdäänkö peräti vallankumous !

Käyttäjän AlekAlekseevits kuva
Ari Vehkanen

http://ollihakala.blogspot.fi/2012/04/nostan-useit... Näihinhän ei olla puututtu vuosikymmeniin tai koskaan jotka ovat niitä suurimpia loisia ja näitä riittää tässä maassa jotka syyllistää työttömiä kun eivät muuta osaa.

Toimituksen poiminnat