karilaurila

Ja me uskomme kaiken kakistelematta

Jälleen parin viime viikon uutisia lukiessani hämmästyksen kummastus on suuri, kun näkee tutkittua tietoa tai asiantuntevia kommentteja asioista, jotka eivät olekaan aivan niin, kuin meidän (ja samalla suurimman osan päättäjistä) on annettu ymmärtää.  Jotenkin nämä pikku-uutiset vain tuntuvat lipsahtavan yleisenä totuutena pidetyn ohi ja jatketaan entiseen tapaan hyväksymällä valmiiksi pureskeltu, meille ensin esitetty totuus.

Muutamia esimerkkejä:

Eläkeasiantuntija: eläkeikää nostetaan salaisesta syystä

Yhteiskuntatieteiden tohtori ja eläkeasioiden tuntija Olli Pusa kertoo, miksi eläkeikää todellisuudessa halutaan korottaa.  Hänen perustelunsa ymmärtää maallikkokin.

Mikä ihme täällä oikein kasvaa?

Nordean pääekonomisti kertoo, että vastikään uutisoitu toisen neljänneksen bruttokansantuote ei olekaan kasvanut, vaan dataa puuttuu vielä ja lopputulos onkin jotain muuta. 

Vastikkeellisen sosiaaliturvan kokeilu kävi kalliiksi

Paltamon täystyöllisyysmalli -aivan kuin mitkään muutkaan työllistämismallit- eivät juuri työllistä.

...

Puhumattakaan ulkomailla tapahtuneiden tutkimusten uutisoinneista, kuten esimerkiksi tämä:

Punishing unemployed people doesn ´t help them to find job

Siis työttömän rankaiseminen ei auta työtöntä työllistymään.  Esimerkiksi TEM suunnittelee sen sijaan erilaisia rankaisukeinoja, joissa työtöntä verrataan jopa rikolliseen (ks. kohta 8, sivu 43 tässä TEM:n julkaisemassa raportissa PDF-tiedosto).

Edelliset esimerkit kuluneelta viikolta.  Vanhempia ei tässä tarvinne luetellakaan, pointtini varmaan tuli selväksi...

Selvyyden vuoksi, nämä eivät ole vaihtoehtomedioiden artikkeleita, vaan ihan vakavasti otettavia argumentteja.  Itse jäin pohtimaan, miksi näitä asioita ei juuri huomioida.  Huomiotta ne tuntuvat jäävän niin päätöksenteossa kuin enimmäkseen medioissakin.  Onko kyseessä tarkoitushakuisuus, tyhmyys vai puhdas osaamattomuus?

(Lisätään kommenttiketjuun tarvittaessa muitakin esimerkkejä vastaavista, näitähän riittää...)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän karilaurila kuva
Kari Laurila

Yritin tuossa yläpuolella sanoa, että yleensä uskomme yhteen esitettyyn totuuteen kerrallaan kyseenalaistamatta sitä mitenkään. Esitettyä totuutta ei kyseenalaisteta, vaikka toisenlaistakin todistusta esitettäisiin.

Olihan tarpeeksi epäselvästi muotoiltu?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Emme me välttämättä usko viralliseen totuuteen, jotkut kyllä uskovat ja äänestävät samat naamat eduskuntaan jatkamaan politiikkaa joka on aiheuttanut Suomen ongelmat.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Niin, kyllähän "Der Apparat" on vielä niin voimakas, että vaikka eivät kaikki usko viralliseen totuuteen, se uppoaa keskimäärin aika hyvin. Ja tämä ei ole mmeille kansalaisille edullista - vaan eliitille.

Tarvcitsemme lisää kansalaisjournalisteja - juuri sellaisia kuin Pusa - jotka uskaltavat kertoa totuuden, vaikka se sotii eliitin tarjoaman "Virallisen Totuuden" kanssa.
Noin kuukausi sitten tulin lopullisesti tulokseen, että jo *sata* kirjoittajaa netissä saa tämän tiedotuskelkan kääntymään totuudellisempaan suuntaan. Edellyttäen tietenkin, että harrastamme totuudellista kirjoittamista ja keskitymme asioihin, joista meillä on tietoa.

Jokatapauksessa - noin kuukausi sitten aloin tekemään opetusvideoita netin ja erilaisten tiestikkaohjelmien käytöstä. Toivon, että saan kaiken valmiiksi tämän vuoden puolella ja niin kuka tahansa voi opiskella näitä asioita. Lyhyesti: Tarkoituksenani (ja muutaman muun) on jatkaa sananvapautta ilmaisuvapaudella.
Eli kun ihmiset oppivat minkälainen suuremmoinen väline meillä nyt on käytettävissämme, ja rupeamme sitä täysipainoisesti käyttämään, saamme paljon totuudenmukasiempaa pohdiskelua luettavaksemme sekä sellaistakin faktaa, jota ei yleensä julkaista.

Jos päättäjät, eliitti, olisi tienneet mihin netti johtaa, he olisivat yrittäneet pysäyttää tämän.

Henry

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Toivon, että varsinkin työttömät saavat opetuksestani jotakin irti.
"Opi ja Opeta"-osiossa on nyt jotakuinkin 15 opetusvideota:
http://haudankaivajat.weebly.com/opi-ja-opeta.html

Otan mielellään vastaan kritiikkiä, eli yhdessä rakennamme yhä paremman ilmaisen opetussaitin.

Henry

Käyttäjän LeifKuismanen kuva
Leif Kuismanen

Niin se menee.. tyhmä tyhmempi työtön..

Tässä minun mielipiteeni:

http://www.leksanet.com/index.php/erotin/minae/kir...

Toimituksen poiminnat